Budapest, 2022. szeptember 16. péntek (MB)

      Egyetértő támogatásáról biztosítja a Bakáts térre vasárnap fél 4-re meghirdetett Lakásmenetet a Fórum a Békéért mozgalom.

     Magyarország Alaptörvényében helyet kell biztosítani a lakhatáshoz való jognak, és szociális bérlakáshoz kell juttatni azokat a családokat és magányos embereket, akiknek nem áll módjukban lakást vásárolni, vagy magánlakást bérelni! A rezsicsökkentés ezeknek az embereknek semmit sem jelent, hiszen nincs lakásuk.

      Emberhez méltó létet nem lehet szükséglakással és menedékhelyekkel pótolni! A szerény jövedelmű, nélkülöző, hajléktalan ember otthont akar magának egérlyuk és tömegszállás helyett, de vágya az otthon iránt hiú ábránd olyan körülmények között, amikor az árak az egekbe szöknek, és arra kényszerül, hogy mindennapi betevő falatjáért küszködjön.

       Felszólítjuk a kormányt, tegyen eleget ígéretének, és senkit se hagyjon az út szélén! Fogjon végre hozzá a szociális lakásépítéshez! Ne tessék megkerülni a témát a háború okozta szükségállapotra hivatkozva! Tessék gondoskodni az emberekről, megélhetésükről, létfenntartásukról. Hiszen nem csak az otthonra vágyók kerülnek mind súlyosabb helyzetbe, hanem azok is, akiknek eddig nem kellett arról dönteniük, hogy fűtsenek-e vagy egyenek.

      A Békefórum arra szólít fel, hogy álljunk ki magunkért, embetársainkért, legyünk ott a Lakásmeneten! Követeljünk békét és biztos megélhetést!+++

 

Kiadta: a Magyar Békekör a Fórum a Békéért megbízásából