Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

 A MAGYAR BÉKEKÖR NYILATKOZATA

 

     Az árak, főleg az élelmiszerárak elszabadulása, a reálbérek és a nyugdíjak értékvesztése, a vásárlóerő csökkenése, a megtakarításokat felemésztő infláció, a nyersanyag utánpótlás elakadása, az újabb és újabb hitelfelvételek azt mutatják, hogy hiba volt azonosulni a nyugati nagyhatalmak Oroszország ellen irányuló szankciópolitikájával.

Egyre több bérből, fizetésből és nyugdíjból élő szembesül megélhetési gondokkal. Hanyatlik az életszínvonal. A szankciópolitika árát Európa szerte a népek fizetik meg, köztük a magyar nép. A romló anyagi helyzet társadalmi destabilizálódással fenyeget dacára annak, hogy idehaza egyelőre biztosítottnak tűnik a lakosság energiaellátása. A nyugati érdekek szinte kritikátlan kiszolgálása nem csak gazdaságilag sújtja népünket, hanem biztonságát is veszélyezteti. NATO csapatok Magyarországra telepítése, az Ukrajnával kapcsolatos nyugati követelések teljesítése gyengíti a nemzet immunrendszerét, s abban a hitben ringatja, hogy függetlenségének és szuverenitásának megvédését szövetségeseitől remélheti, nem pedig európai kollektív biztonsági rendszerben. Nem tanácsos megfeledkezni a magyar történelemről: az áldozatról, hogy a Nyugat jólétben élhessen! Tudjuk, mit ér a Nyugatnak a keleti népek vére. Élő példa rá Ukrajna. A Békekör súlyosnak tartja, hogy a kormány nem ismeri fel a saját szövetségeseink békétlenségéből fakadó veszélyt, nem keresi vele szemben a szükséges ellensúlyt! Hová lett a keleti nyitás?

     Már csak a gáz érdekes? A béke már nem? Itt, a Kárpát-medencében nincs helye egyoldalú politizálásnak! Nemzeti érdekünk a jó viszony Kelettel és Nyugattal egyaránt! Az egyensúly csak összeurópai biztonsági és együttműködési rendszerben teremtődhet meg. Árokásás helyett nekünk egy ilyen rendszerhez fűződik érdekünk! Ki kell egyezni Oroszországgal, hogy béke legyen! Nem áll érdekünkben a NATO kibővítése Finnországgal és Svédországgal. Meg kell vétózni! Mint tettük Ukrajna esetében. Nem ropognának a fegyverek a szomszédunkban, ha szövetségeseinkkel együtt elismertük volna a törvényes biztonsági garanciákat, melyeket Oroszország követel. El kell ismerni őket a kölcsönösség jegyében! Cselekedni kell a békés megoldásért, nem pedig beadni a derekunkat azoknak, akik a háborúkból gazdagodnak meg! Egy nemzetért felelős kormány nem rendelheti alá az országot idegen érdekeknek! Szuverénnek kell lennie! Erre kapott felhatalmazást. Semleges politikát kell folytatnia! A Magyar Békekör kész ebben segíteni, felerősíteni a békeszerető magyar ember hangját. De a kormány ellenőrzése alatt álló média nem engedi. Elvárjuk, hogy változtasson egyoldalú tájékoztatási gyakorlatán, s mikrofont adjon mindazon társadalmi tényezőknek, akik békét akarnak, és segítenek elérni. El akarjuk kerülni, hogy meggondolatlan hatalmi érdekek oltárán feláldozzák a magyar társadalom békéhez fűződő érdekét! Ez a mi hitvallásunk, hazánk érdekében.