Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2020. november 11. szerda (MSZF)

       A Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerint Orbán Viktor személyes felelőtlensége is hozzájárult ahhoz, hogy szigorítani kelljen a járványügyi intézkedéseket.

  1. szeptember 17-én Orbán Viktor azt üzente a magyaroknak, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani, aki koronavírusban megbetegszik. A lakosság jelentős része, különösen az iránta bizalommal viseltető tömeg, ezt úgy fogta fel, hogy nem szükséges különösebben vigyáznia magára, hiszen ha megbetegszik, úgyis meggyógyítják. Hittek a miniszterelnöknek, jóllehet a józan ész mást diktált.

      Orbán Viktor miniszterelnök nem volt képes felmérni szavainak és tetteinek következményét, ezzel pedig hozzájárult a védekezés lanyhulásához, az emberek egy részének felelőtlen viselkedéséhez. Ezt bizonyítják a szomorú adatok, melyek szerint a kormányfő megnyugtató bejelentését, majd üzenetének heteken át történt ismételgetését követően 1993-an haltak meg november 10-ig, a fertőzöttek száma pedig a szeptember 17-i 15.170-ről 118.918-ra emelkedett november 10-ig – állapította meg az MSZF.

     A Magyar Szociális Fórum különösen felelőtlennek tartja, hogy a miniszterelnök politikai kérdést csinál a vakcina hazai gyártásából, ahelyett, hogy engedélyezné licenc szerződés megkötését azokkal a külföldi vállalatokkal, amelyek a kifejlesztett oltóanyagot már gyártják.+++