Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

New York, 2020. július 19. szerda (MSZF)

     Nagy az esélye, hogy az egészségügyi szervek a koronavírus ellen kifejlesztett orosz vakcina orvosi alkalmazását engedélyezik a világon elsőként – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerdán a CNN közlése alapján.

     A moszkvai Gamalej intézet által az orosz védelmi minisztérium közreműködésével kifejlesztett oltóanyagot több mint nyolcvan önkéntes kísérleti alanyon próbálták ki sikerrel. Valamennyi alany ellenállóvá vált a koronavírussal szemben, mellékhatások nem léptek fel, mindnyájan jól vannak.

     Kirill Dmitrijev, az Orosz Közvetlen Beruházási Alap (RDIF) vezetője a CNN-t arról tájékoztatta, hogy a klinikai kísérletek július 28-ra tervezett befejezését augusztus 3-ra halasztották, augusztus 10-én az egészségügyi hatóság elé terjesztik az oltóanyagot a gyártás engedélyeztetéséért.

     Az amerikaiak meglepődtek, amikor meghallották a Szputnyik sípoló hangját (1957. október 4.). Most a vakcinán fognak meglepődni, hiszen Oroszország léphet fel a dobogó tetejére. Tudósaink mindazonáltal nem arra törekedtek, hogy elsőként fussanak be a célba, hanem arra, hogy  megvédjék az életeket - idézte Dmitrijevet a CNN, az MSZF szerint.+++