Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Moszkva, Genf, Budapest, 2020. június 5. péntek (MSZF)

     Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) oroszországi képviselője arra figyelmeztette a nemzetközi közvéleményt, hogy aki visszautasítja a készülő védőoltás beadását, a koronavírus-járvány terjedését segíti elő – jelentette pénteken a Magyar Szociális Fórum (MSZF).

     Melita Vujnovic kijelentette: "Az ilyen elutasítás abban az esetben, ha a vakcina könnyen elérhető, azzal a kockázattal jár, hogy visszafordítják az oltások által elkerülhető betegségek elleni küzdelemben elért haladást”.

     Jelenleg úgy fest a helyzet, hogy az emberek több okból is megtagadják az oltásokat, például gondatlanságból, bizalom hiányából, vagy az oltási szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiánya miatt. Ezekre oda kell figyelni, és megfelelő lépéseket tenni a közegészség védelmében – mondta.     

     Vujnovic kockázatosnak nevezte, hogy egyesek másokra hárítják a felelősséget, és azt hiszik, nekik nem kell beoltatniuk magukat, ha a többieket már beoltották.     

     Egészségügyi forrásokat idézve az MSZF azt írta, hogy világméretekben a COVID-19 még mindig terjedő szakaszban tart. A Worldometer naprakész kimutatása szerint péntekig 6.737.870-en kapták el a fertőzést, 393.784-en haltak bele, kórházban 3.273.901 beteget ápolnak.+++