Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2020. április 19. vasárnap (MSZF)

    A Magyar Szociális Fórum vasárnap lakossági véleményeket gyűjtött csokorba a kórházi ágyfelszabadításról. Alább szó szerint közreadjuk őket:

  • 40× ève a pályán még nyugdíjasként is, de ilyen méltatlan bánásmódot, amit most a betegek kapnak, a legrosszabb álmomban sem gondoltam.
    Szívem szerint forradalmat csinálnék.
  • Ezzel az intézkedésével a kormány sok-sok kórházi ápolásra szoruló beteg életét kockáztatja. (Gondolja bele magát a helyzetükbe!) Nem szembeállítani kell egymással az egyik beteget a másikkal, kié az elsőbbség, hanem gyógyítani mindkettőt, biztosítva hozzá a feltételeket! Az egyenjogú betegellátás feltételei hiányoznak, mert nem teremtették meg őket. Ez pedig nem rajtam, s nem is az egészségügyi dolgozókon múlik, hanem az egészségügyi kormányzáson, mely most parancsuralommal igyekszik úrrá lenni mulasztásaiból fakadó nehéz helyzetén. Átgondolatlanul cselekszik és kapkod ahelyett, hogy hallgatna az emberekre. Ez engem lázít. Vérlázító, amit velünk művelnek!
  • Nem vagyok járványügyi szakember, a Kórházak feladatait ilyen helyzetben megítélni nem tudom. Igaz, sok család kényelmi okokból helyezi el a hozzátartozóit a kórházakban, mert dolgoznak, idősek és nehezen tudják ellátni a még idősebbeket, meg anyagilag sem bírnák a költségeit ha otthon kéne segítséget kérni és azt elláttatni. A kórházak így rengeteg energiát és pénzt áldoznak arra, amit a szociális gondozói hálózatnak, és az idős otthonoknak kellene megoldani lényegesen kisebb energiával és anyagiakkal  A lebonyolítással nem lehet egyetérteni, körültekintőbben kellett volna ezt elvégezni, egyeztetni a hozzátartozókkal. Volt idő ezt elvégezni, Magyarországon nem olyan súlyos a helyzet mint az olaszoknál, angoloknál az USA-ban 
  • Érdeklődnék, hogy más kórházból is küldtek nővéreket kényszer szabira? Az István kórház épületeinek 80 százalékát kiürítették, és nem tudnak munkát adni. Ez már szerintünk nem a korona vírusról szól. Nem tudna valaki tanácsot adni, kihez forduljunk, mert a telephelyvezető szóba sem áll velünk. Az igazgatóság el sem érhető.
  • Ez arról szól, hogy amíg nincs beteg, nem kell pénzt invesztálni a kórházakba! Mehet a zsebükbe!
  • Még jó, hogy a krónikus osztályokon meg nincs elég ápoló
  • Cserhátit vissza!
  • Az alaptörvény szerint kötelező szülőtartás (meg gyerektartás) van. Vagyis majd 10 éve bármikor eljöhetett volna a pillanat, hogy a kormány ennek érvényt szerezzen. Hát most vegyük úgy, hogy érvényt szerzett. Szerintem.Vagyis olyan hogy “ nem tudja fogadni”, ilyen törvényi alapállás nincs, oldja meg, mert különben alaptörvénybe ütközőt követ el!
  • A BBC cikke szerint azonban a PTSD helyett egy másik jelenség veszélyezteti az egészségügyi dolgozókat, az úgynevezett morális vagy erkölcsi sérülés (moral injury), amit az elmúlt években kezdtek csak igazán feltárni a pszichológiai kutatók. Ez olyan esetekben fordul elő, amikor valaki olyasmit követ el, tapasztal vagy nem sikerül megelőznie, ami az erkölcsi értékrendje szerint elítélendő. Kiemelném, hogy végezzük a munkánkat jelenleg minden pótlék és jövedelem-kiegészítés nélkül!
  • Kész szégyen, amit művelnek az eü-el hosszú évek óta, de ez a fejetlenség mindent felülír.
  • Azt hiszem, nagyon tanulságos, amit elkövetnek velünk szemben! Meg kell értenünk, min és kin kell változtatni ahhoz, hogy az ember egészsége legyen a legfontosabb. Az élet pedig a legnagyobb érték. Aki ezt más érdekeknek rendeli alá, elismeri, előbbre valónak tartja a maga hasznát mások egészségénél és életénél. Ez így nem megy!
  • A legjobb az lenne ha mindenki maradna a kaptafánál a DR gyógyít, a nővér ápol, a központos kapcsol, a politikus meg ne akarjon helyettünk dolgozni, mert nem az a dolga, meg nem is ért hozzá.
  • Egészségügyben dolgozom. A kórházunkat is elérte a kormány által kiadott rendelet az ágyak felszabadításáról, amit már márciusban elkezdtünk. Ma egy újabb osztály volt soron. Pár beteg más osztályra került. Pár beteget haza küldtek, igen haza. A kórházi ellátás szükségességét nem tisztem megítélni. De a vezetőség, a dolgozók, orvosok, nővérek nevében kikérem mikor azt hallom, hogy a kórházból kidobták a beteget. Sajnos a kórházi vezetőség parancsot hajt végre. A kásler parancsát, a miniszter parancsát. Na őket lehet szidni. 36 ezer ágyat kell szabaddá tenni országosan. Miért is? A bevallott fertőzésről szóló számok, nem igazolják ezen döntést. Vagy nem mondanak igazat? Ezt mindenki döntse el maga. Megértem azon hozzátartozók felháborodását, hogy az ő hozzátartozóját haza adták, és ő sajnos nem tudja ellátni. De a parancs az parancs.Lehet reklamálni a minisztériumban.A kormány által javasolt idős otthonokban is hosszú a várakozási idő, amíg egy idős személyt el tudnak helyezni. És nem olcsó mulatság. Kb havonta 150 ezer Ft. Amit gondolom sok ember nem tud magának megengedni. Ezeket szak azért írtam le hogy kicsit tisztában legyünk a kórházi viszonyokkal. Már nem az orvos utasít, hanem a kórház parancsnok..
  • Mivel nincs ellenállás csak parancsvégrehajtás, úgy jön a következő még rosszabb ukáz!
  • Döbbenetes a kórházak kiürítése úgy, hogy közel 40 ezer üres ágy várja, de csak a járványbetegeket, miközben a krónikus betegeket kiteszik a kórházból. Mikor lesz itt kórházi kezelésre szoruló 40 ezer beteg, aki koronavírusos?
  • Ami itt megy, az embertelen.