Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

     Kína tart a legelőbbre a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében – tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum a klinikai műveleteket figyelő amerikai FiercePharma közlése alapján. A Kínai Katonai Orvostudományi Akadémiához tartozó CanSino Bio kutatói az ellenszer kifejlesztésének második, klinikai szakaszába jutottak.

     A társaság szerint úgy döntöttek, hogy „az 1. fázisú klinikai vizsgálat előzetes biztonsági adataira támaszkodva” tovább lépnek, eredményeiket azonban nem osztják meg másokkal.    A klinikai vizsgálatot továbbra is Vuhánban végzik 500 egészséges személyen. Érdekessége, hogy felhagynak az 1. fázisban alkalmazott legnagyobb adagolással, és közepes adag szérumot visznek be 250 önkéntes kísérleti alany ember szervezetébe. A többi 250 személy alacsony adagot kap, illetve placebót.      Nem sokkal marad le a kínaiak mögött az amerikai Moderna Lab, mely olyan genetikai üzeneteket tartalmazó szerrel lép majd nyáron a kísérlet második szakaszába, amelyek kódolják a tüskefehérje stabilizált formáját, amelyet a koronavírus a gazdasejtek fertőzéséhez használ.     

     A vakcina nélkülözhetetlen az emberek immunizálása miatt – jegyzi meg az MSZF. A COVID 19 vírussal szemben eddig csak azok a személyek váltak védetté, akik átestek a járványon és kigyógyultak belőle. Vagyis szervezetük magától kitermelte az ellenszérumot.