Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Tegyünk magunkért, egymásért!

 

A járvány terjedése közepette mind erőteljesebben vetődik fel a megélhetés kérdése. Miből éljek meg, ha nem dolgozhatok, miből, ha elbocsátottak, miből, ha a kiesést nem pótolják központi forrásból? A Magyar Szociális Fórum és a Magyar Békekör ezennel riport-sorozatot indít azzal a céllal, hogy ne csak felhívja a kormány és operatív törzsének figyelmét a teendőkre, hanem közös erővel ki is kényszerítsük a megoldást, mielőtt mi húznánk a rövidebbet egy olyan vészhelyzetben, amelyet egyre több tilalomfa övez, az állam anyagi segítsége viszont messze elmarad a vesztegzár által kiváltott szükségletektől.

Nyugdíjasok a vészhelyzetben

Egymás után olvasom az ingerült bejegyzéseket, hogy tele a város öregekkel. Szörnyű, milyen hülyék ezek, nem értik, hogy otthon kell maradni, miért mászkálnak még mindig?
Hát akkor most megpróbálom elmagyarázni, miért mászkálnak.
Mert például dolgoznak. A nyugdíjból nem élnek meg, másrészt évek óta halljuk, menjenek vissza a munka világába, nincs elég ember. Beültek például a Spar kasszájába, ott talán nem zavar annyira, ugye? Mert elmentek a fiatalok.
Vásárolnak, mert nincsenek a közelükben rokonok, gyerekek, unokák. Mert elmentek a fiatalok.
Nem tudnak előre vásárolni, kevés a pénzük és az élelmiszerárak is ellszálltak, mert nem működik a gazdaság. Mert elmentek a fiatalok.
Aki tudna előre vásárolni és otthon ülve rendelni, most nem tud, mert egyik cég se vállal a következő három hétre, mert nem győzik kapacitással, nincs elég emberük. Mert elmentek a fiatalok.
Mennek orvostól orvosig a receptjükért, mert a háziorvos nem veszi fel a telefont, sőt, most éppen nincs is, mert ő is elmúlt 65, Kásler szerint nem találkozhat beteggel. Helyettes sincs, mert fiatalabb alig van. Mert elmentek a fiatalok.
A 60+ segít a 80+-nak, mert nincs más segítség még pénzért se nagyon.. Mert elmentek a fiatalok.
Szokjátok meg, hogy lesz öreg az utcán, hogy mindaddig így lesz, amíg az itt maradt fiatalok az öregekre vicsorognak, őket szidják és nem azokat, akik miatt elmentek a fiatalok.

 

Mező Marica