Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

A 2018. október 15-én életbe lépett „hajléktalantörvény” alapján kitessékelték az aluljárókból a hajléktalanokat. Valóban sikerült volna „megtisztítani” a közterületeket tőlük – tette föl magának a kérdést a Magyar Szociális Fórum, hogy utána járjon, hová tűntek az aluljárókból kiebrudalt emberek.

A képriport első két fotója azt mutatja, hol élt egy hajléktalan család Budán, mielőtt kitiltották volna őket onnan, hogy aztán kerítéssel vegyék körül az elhagyott, máig üresen tátongó épületet. A kitessékelt családnak nyoma veszett. Nem tudni, hol kötöttek ki, egyáltalán élnek-e még. A többi felvétel a hajléktalanok új „otthonait” mutatja be Budapesten, Magyarország fővárosában, 2020-ban. Szemünk elé tárulhat társadalmi valóságunknak egy szelete. A szegénység, a kirekesztettség, a sorsukra hagyás, az élet iránti közöny több tízezer embert sújtó ténye. S a regnáló hatalom „keresztény értékrendje”, mely hagyja, hogy a fagyhalál kiszemelt áldozatai odavesszenek.

 

A képek az alábbi linken tölthetők le: https://www.facebook.com/endre.simo/posts/2759831920720676


© A fotókat szerzői jog védi


Lásd még: https://mszfszk.hu/11-elerhetseg/1506-karacsonyi-mese