Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Budapest, 2019. szeptember 10. kedd (MSZF)

     Miniszterelnökségi közbenjárás kellett ahhoz, hogy az agyvérzésben megbénult kerekesszékes férfi megkapja végre törzskártyáját és nyugdíját, gondnoka, ugyancsak kerekesszékes felesége pedig átvehesse a járandóságát részére – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) kedden.

    Biharvári Gyuláné hétfőn köszönetet mondott a Magyar Szociális Fórumnak azért, hogy augusztus 30-án közzétette és a miniszterelnöki hivatalnak továbbította az üggyel kapcsolatos nyílt levelét, melynek eredményeként egy héten belül elintéződött, aminek már régóta el kellett volna intéződnie, már csak a két kerekesszékes ember állapotára való tekintettel is.

    Az MSZF megnyugvással fogadta Biharváriék ügyének gyors megoldását, és megemlítette, hogy 17 éves fennállása óta először történt meg, hogy a miniszterelnöki kabinetiroda intézkedjen egy rászoruló ügyében, melyet az MSZF felkarolt. A Magyar Szociális Fórum arra kérte a miniszterelnöki hivatalt, hogy csináljon gyakorlatot mostani hozzáállásából. Nem kevésbé tartanánk hasznosnak, ha a politikai vezetés olyan feltételeket teremtene a nyugdíjfolyósító rendszerben, amely kiküszöbölné annak lehetőségét, hogy hasonló esetek előfordulhassanak, azaz semmibe vegyék egy nyugdíjas megélhetését – áll az MSZF közleményében.+++

 

Biharvári Gyuláné köszönő levelét lásd alább!

 

 

 

 

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

 

     Köszönetemet fejezem ki a Magyar Szociális Fórumnak azért, hogy a 2019. augusztus 30.-án a Magyar Szociális Fórum (MSZF) honlapján közzétette nyílt levelemet, melyet Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak és a Magyar Kormánynak címeztem, és eljuttatta a Miniszterelnöki Hivatalhoz is:

https://mszfszk.hu/11-elerhetseg/1466-egy-kerekes-szekes-asszony-nyilt-levele-a-magyar-kormanyhoz

A Miniszterelnöki Hivatalhoz is eljuttatott nyílt levelemre reagálva telefonon megkeresett engem még aznap (2019. augusztus 30.-án) a Miniszterelnökség Kabinet Irodájának egyik munkatársnője, illetve 2019. szeptember 2.-án az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) egyik munkatársa is, akik megígérték, hogy utánanéznek az ügyemnek. Sőt, még ugyanazon a napon (2019. szeptember 2.-án) a Magyar Államkincstár (MÁK) nyugdíjügyekkel foglalkozó osztályvezetőnőjétől, a lakóhely szerinti kormányhivatal osztályvezetőnőjétől is telefonos megkeresést kaptam, hogy igyekeznek mihamarabb a segítségemre lenni abban, hogy a gondnokságom alatt álló súlyos beteg férjem utáni nyugdíjszerű ellátásokat minél előbb megkaphassam. Mindezek hatására 2019. szeptember 9.-én az ügyemet érintően két hivatalos levelet is kaptam, melyben a férjem nyugdíjas igazolványát is megküldték. Azon már az öregségi nyugdíjas törzsszám is szerepelt. Tájékoztattak a férjem 6 havi rokkantsági ellátásának és az öregségi nyugdíja különbözetének kiutalásáról, illetve arról, hogy a rendes öregségi nyugdíjának folyósításáról is intézkedtek. Köszönetet mondok a Magyar Szociális Fórumnak, hogy nyilvánosságot kaphatott az ügyem és azért, hogy az illetékesekhez is eljuttatta a nyílt levelemet, mert csak ezt követően gyorsultak fel az események. A nyílt levelemben leírtam a tényeket, hogy az elmúlt hónapokban sokat kilincseltem a hivatalokban. A postahivatalban is, ahol szintén próbáltak utána nézni annak, hogy hol és miért akadt el a férjem nyugdíjának kézbesítése. Ekkor derült ki, hogy rossz címre utalták a járandóságait. Most végre már sikerült megkapni a férjem után járó rokkantsági ellátás és öregségi nyugdíj összegének visszamenőlegesen járó (6 havi) különbözetét. Remélem, hogy a férjem rendes öregségi nyugdíjának összegét is hamarosan meg fogom kapni. Mostantól kezdve reménykedem abban is, hogy a közszféra hivatali dolgozóinak túlterheltségére a jövőben jobban odafigyelnek az illetékesek, illetve a hivatalok tekintettel lesznek az ügyintézési határidők betartására is. A hibátlan munkavégzésnél ugyanis fontos szempont az, hogy a hivatalok elégséges dolgozói létszámmal végezzék a munkájukat, a dolgozók és az ügyfelek elégedettsége érdekében is.A nyílt levelemre reagáló állami szervek munkatársainak is köszönetemet fejezem ki, hogy igyekeztek a segítségemre lenni a korrekt és gyors tájékoztatásban, és abban, hogy a férjem járandóságait teljes egészében végre megkaphassuk. Tisztelettel és köszönettel:

 

Biharvári Gyuláné