Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Segítsetek a gyermek-kilakoltatás megszüntetéséért!

 

Június 11-én, kedden délután a rendes plenáris ülésszakban először tárgyalja majd az Országgyűlés a #stopkilakoltatás kampány törvénymódosító kezdeményezését, amely megtiltaná, hogy gyermekes családokat közös elhelyezés nélkül lehessen kilakoltatni, és amelyhez a Magyar Szociális Fórum is csatlakozott a Város Mindenkié szervezet kezdeményezésére.

 

Ez lesz az első alkalom, amikor gyakorlatilag minden országgyűlési képviselőnek  szavaznia kell a kérdésről, beleértve a kormánypártok országgyűlési képviselőit is.

 

Ha a javaslatot elfogadná az Országgyűlés, akkor

 

  • a települési önkormányzatoknak kötelezettsége lenne megfelelő elhelyezést biztosítani a kilakoltatás által fenyegetett vagy lakhatásukat elvesztett gyermekes családoknak, és
  • az önkormányzati bérlakások és a lakáshiteles ügyek esetében már a lakáskiürítés bírósági elrendelésére se lenne lehetőség abban az esetben, ha az egy gyermekes család elhelyezés nélküli kilakoltatásához vezetne.

 

Ezért kedden 16:30-tól egy sajtótájékoztatót tartunk a Kossuth téren, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét a keddi döntés súlyára. Az eseményen egy 40 m-es molinót fogunk tartani, “Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa!”, Orbán, 2017 felirattal.

 

Segítsetek molinó-tartásban, és adjatok hírt az eseményről!

 

 

Előre is köszönjük az együttműködést!

 

Magyar Szociális Fórum és a Város Mindenkié csoport