Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

A Magyar Békekör állásfoglalása

     Magyarországnak – Németországhoz hasonlóan – meg kell tagadnia az Egyesült Államoktól, hogy közép-hatótávolságú rakétákat telepítsen területére, s el kell hárítania annak veszélyét, hogy országunk katonai célponttá váljék – figyelmezteti a kormányt a Magyar Békekör pénteken kiadott állásfoglalásában.

     A szervezet üdvözli a német kormány elutasító válaszát az amerikai tervre, törekvését a német-orosz viszony erősítésére. Jó példaként említi az Északi Áramlat-2 gázvezeték felépítését 2019 végére, jóllehet Washington mindent elkövet az óriás beruházás meghiúsításáért. A Magyar Békekör sajnálatosnak tartja, hogy Budapest nem biztosította támogatásáról a berlini döntést az amerikai rakéták visszautasításáról. Sajnáljuk azt is, hogy a magyar kormány nem szavazta meg az ENSZ-ben a közép-hatótávolságú nukleáris fegyverekről szóló 1987. évi szerződés érvényben tartását. A Békekör közleményében figyelmeztet, hogy a rakéták hazai telepítésének engedélyezésével potenciális nukleáris csapásnak leszünk kitéve, ezért szembesíti a kormányt felelősségével a magyar nép iránt. A békéhez fűződő érdek összeegyeztethetetlen Lengyelország és Románia konfrontatív szemléletével, a berlini magatartás ezzel szemben új távlatot tárhat fel a kölcsönösen előnyös kelet-nyugati békés együttműködés előtt. Nekünk utóbbihoz fűződik érdekünk.

     A magyar nép túl sok vért ontott már ahhoz, hogy hagyja magát csatlósnak használni olyanoknak, akiknek csak térkép e táj.

 

http://os.mti.hu/hirek/140545/a_magyar_bekekor_egyesulet_kozlemenye