Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Németország nem kíván eurórakétákat befogadni

Berlin-Budapest, 2018. december 26. szerda (MB)

 

    Németország nem kíván új amerikai eurórakétákat befogadni területére – adta tudtul a német külügyminiszter a dpa hírügynökségnek adott és szerdán közzétett nyilatkozatában.

   "Európa semmi szín alatt nem válhat új közép-hatótávolságú amerikai rakéták telepítésének vitafórumává. Németországban erős ellenszenvet váltana ki új közép-hatótávolságú rakéták telepítése” – jelentette ki Heiko Maas arra reagálva, hogy az Egyesült Államok fel akarja mondani a Szovjetunióval kötött, és mindmáig érvényes szerződést a közép-hatótávolságú nukleáris fegyver rendszerekről (INF).

    „Teljes mértékben hibás válasz volna a nukleáris fegyverkezés. A 80-as évek politikája nem segít választ adni napjaink kérdéseire” – mondta a német diplomácia vezetője.

     A Magyar Békekör értékelése szerint Berlin szava perdöntőnek bizonyulhat az amerikai terv kivitelezése vagy bukása szempontjából. (A magyar média nem adott hírt a német külügyminiszter kijelentéséről.)+++

 

kiadta: MB

Magyar Békekör/Facebook