Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Vatikánváros-Budapest, 2018. december 25.

Ferenc pápa: „kevesek jóllaknak, túl sokaknak pedig nem jut kenyér”

 

     A betlehemi jászol egyszerűségét szegezte szembe Ferenc pápa a féktelenné váló kapzsisággal és falánksággal, az anyagi javak iránti kielégíthetetlen szerzési vággyal. Karácsony éjjeli miséjén azt mondta, hogy az emberiség történetében Betlehem jelentette a fordulatot, és ma is arra int, hogy le kell győzni az önzést. „Uram, te vagy a kenyerem és életem értelme, te, akinek bölcsője egy etető volt. Hozzád akarok visszatérni, mert te vársz rám. Szükségem van a szeretetedre, hogy meg tudjam osztani kenyeremet a világgal, hogy mindenkinek jusson" – mondta.

     A Világhoz és Róma városához a Szent Péter bazilika erkélyéről karácsony napján intézett beszédében Ferenc pápa arra kért, ne veszélyt lássunk a sokféleségben, hanem leljük örömünket benne, hiszen a sokféleség gazdagít. „Testvériségben kell együtt élniük a különböző felfogású embereknek, tisztelniük kell egymást, oda kell figyelniük egymásra. Isten szeretet akar, egymás elfogadását, az emberség tiszteletét, hisz’ mindez bennünk van, a sokféle fajhoz tartozó, sokféle nyelven beszélő, sokféle kultúrájú emberben” – mondta Szent Péter trónjának örököse.