Budapest, 2018. november 23. péntek (MSZF)

     Hajléktalanok ellen uszító fasiszta provokáció helyszíne volt péntek délben a Mammut üzletház Spar élelmiszerboltja – jelentette a Magyar Szociális Fórum.

    Egy ötven év körüli jól öltözött ismeretlen férfi odalépett Simó Endréhez, a Magyar Szociális Fórum alapító-szervezőjéhez, és azzal fenyegette meg, hogy kinyírja, ha a hajléktalan-törvény helyett a hajléktalanok lakhatási jogát védelmezi.

    „El kell tüntetni ezt a söpredéket a Föld felszínéről” – mondta az ismeretlen Simónak, aki megkérdezte tőle: miért tartja söpredéknek azt, aki az életéért küzd. „Azért mert nem kívánom szagolni az aluljáróban élő mocsadék szagát, sem pedig hallgatni a maga féle zsidó mocsadék hangját, aki védelmébe veszi őket” – hangzott a válasz.

     „Ön nem magyar ember, ön csak itt lakik. Jobban teszi, ha mihamarabb elhúz innen, míg megteheti” – fűzte hozzá közvetlenül fenyegetően.

    Ezt követően az ismeretlen verekedést próbált kiprovokálni, de nem tudott.

    A szóváltás hallatán hatvan év körüli idős asszony lépett oda Simó Endréhez, és így szólt hozzá: „nagyon tisztelem önt azért, amit az emberekért tesz”.

     A történtekről az MSZF számolt be a sajtónak Simó beszámolója alapján.+++