Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

     Érdemleges vitát kezdeményezett Magyarország semlegességéről a Magyar Békekör vasárnap Budapesten. Király Zoltán, a téma előadója szerint Magyarországnak örökre ki kell szállnia a háborús mókuskerékből, nem szabad eltűrnie, hogy NATO támaszpontként használják Oroszország bekerítéséhez, eszközként a NATO keleti terjeszkedéséhez. Ne vigyenek magyar katonákat idegenbe!

     A NATO felrúgta az oroszokkal kötött egyezséget, integrálta a volt szocialista országokat a katonai szövetségbe, ezer km-rel előre nyomult, bekerítette Oroszországot, háborús készülődésbe fogott térségünkben. Putyin elsőként tett ellenlépéseket, visszavette a Krímet.

     A NATO Magyarországgal kapcsolatban is megszegte ígéretét: Németh Miklós és Mihajl Gorbacsov 1989. március 2-3-i moszkvai tanácskozásán a szovjet csapatok teljes kivonásában és a műszaki zár felszámolásában állapodott meg. A NATO viszont arra használta ki az orosz csapatok kivonását Magyarországról, hogy integrálja hazánkat és szembefordítson minket Oroszországgal. Király Zoltán politikailag és jogilag érvénytelennek nevezte a csatlakozásról tartott népszavazást.

     A Varsói Szerződés után a NATO-nak is meg kell szűnnie. Hazánk semlegessége segíthetne a békés együttműködésre épülő új világrend kialakításában. Nemzeti érdekünk jó viszonyt ápolni Kelettel és Nyugattal egyaránt. A semlegességhez vezető úton első lépésként szüneteltetni kellene NATO-tagságunkat – ajánlotta az emberek figyelmébe a Magyar Békekör.

 

http://os.mti.hu/hirek/138407/a_magyar_bekekor_egyesulet_kozlemenye

 

 

Forrás: Magyar Békekör/Facebook