Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

 

     A Magyar Békekör vasárnap közleményben szólította fel a kormányt, hogy ítélje el a kereskedelmi háborúval fenyegető amerikai szankciópolitikát, és kötelezze el magát a békés együttműködés mellett.

     A Békekör szerint a nép érdekét szolgáló kormány nem háríthatja át a szankciók terheit a népre. A Békekör bírálja, hogy a kormány némán tűri a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) normáinak sorozatos megsértését, hogy az USA különféle ürügyekkel, és vádakkal büntetővámokat vet ki, s szankciókat foganatosít Oroszországgal, Kínával, Iránnal, Észak-Koreával, Törökországgal, Venezuelával és az Európai Unióval szemben. „Ez a politika ellentétes a nemzetközi joggal, világuralmi hajlamra utal, veszélyezteti a népek biztonságos megélhetését, ellenlépésekre kényszeríti az érintett feleket, káoszba torkollhat” – írják.

     A Békekör szeretné, ha a kormány ugyanolyan vehemensen követelné az EU részvételét Szíria újjáépítésében, mint amilyennel a menekültek befogadásának megakadályozását követeli tőle. A békés együttműködés szorosan összefügg a népvándorlás okainak kiküszöbölésével – szögezik le. A július 16-i helsinki amerikai-orosz elnöki találkozón elvi megállapodás született a szír menekültek hazatérésének elősegítéséről.

     Felszólítják a kormányt, erélyesen követelje Washingtontól a helsinki megállapodás tettekre váltását, egyúttal hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy visszatartja a magyar vállalatokat a bekapcsolódástól Szíria újjáépítésébe!

 

 Forrás: Magyar Békekör/Facebook

 

http://os.mti.hu/hirek/137828/a_magyar_bekekor_egyesulet_kozlemenye