Rokkantvédelem

MEGROKKANT AZ ÜNNEP VARÁZSA

Augusztus 20. jeles dátum a magyarok életében. Az egész nemzet ünnepe. Sokféle ünnepet jelent a magyar ember számára. Az egyik legrégibb ünnepnapunk: Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás emléknapja, az aratóünnepé, vele együtt az új kenyéré, és az alkotmányé.

Bővebben ...

PAZARLÁS ÉS PACKÁZÁS A ROKKANTAK FELÜLVIZSGÁLATA KÖRÜL?

Millió gondolat kavarog a rokkantak fejében a felülvizsgálatok körül. Még mindig sok a megválaszolatlan kérdés. Az agyon felülvizsgált korhatár alatti rokkantak rettegnek, hogy mikor csenget a postás, mikor kapják a „behívót”? Mennyi ideig tart a körtánc, és ebben az értelmetlen körforgásban mikor rogynak össze végleg?

Bővebben ...

„MEGROKKANT AZ ÉLETÜNK”:  EGY CSALÁD, MELYET A BETEGSÉG NYOMORBA DÖNTÖTT

Végső elkeseredésében ragadott tollat az 59. éves családfő, aki elmesélte a szomorú történetüket. Ő is, és a felesége is rokkant. A 16 éves gyermekük taníttatása is, már kemény erőpróbát jelent a Dunántúli család számára. A házaspár, a korhatár alattiakat érintő nyugdíjtörvény változásoknak köszönhetően a törvénykezés áldozata lett. Ebben a kegyetlen világban teljesen megalázó helyzetbe kerültek. Az emberi méltóságukat is megtépázták a sokkoló rendeletek.

Bővebben ...

BETEGEK, AKIKET SENKI SEM AKAR MEGMENTENI?

A pár hete napvilágot látott KSH adatok szerint döbbenetes gyorsasággal halad a lakosság az elszegényedés irányába. Már több mint 4 millióan élnek a létminimum alatt. A hivatalos statisztikai adatok nyilvánosságra hozatala előtt körbejárta az a sajtóhír is az országot, hogy kiket kellene megmenteni, és milyen áron? Erről a kérdésről egy jobboldali közgazdász úgy nyilatkozott, hogy: „Az ország egyharmadának végzetes a helyzete. Az ország egyharmada menthetetlen, őket ott kell hagyni az út szélén, mert rajtuk már csak az segítene, ha az állam talicskával tolná a pénzt a felzárkóztató programokhoz”.

Bővebben ...

ROKKANTAK MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN

Ezerarcú sajtóhír áradat foglalkozott az elmúlt héten - a késlekedett KSH adatok napvilágra kerülésével - a létminimum alatt élőkkel. A sok-sok interjú kapcsán nyilatkozó szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a szegénység felé vezető mélyrepülés irányán sürgősen változtatni kellene. Amennyiben a pozitív változások iránti igényre nem reagál a kormány, egyre súlyosbodó helyzetkép alakulhat ki ezen a területen.

Bővebben ...

NE ADD FEL JOGAIDAT, AKKOR SEM, HA ROKKANT VAGY!

Július első hetében - már kezd hagyománnyá válni – az elesettekért civil szervezetek tünetnek az idén is. A július első hetére meghirdetett demonstráció összefogásra kéri a demokratikusan gondolkodókat, akik az egyre fokozódó társadalmi elégedetlenségnek kívánnak hangot adni. Az egy hetes programban felszólalók hallatják a hangjukat a korhatár alatti rokkantak megnyomorított sorsáért is tiltakozva.

Bővebben ...

SOKKOLÓ TÖRTÉNET! -  NYERNI IS, CSAK VESZTESKÉNT LEHET?

Kedélyborzoló levelet kaptunk egy elkeseredett betegtől.

Az 56 éves férfi, a megrokkanása előtt vezető beosztásban, főrevizorként dolgozott egy állami intézménynél. A diploma megszerzése után azonnal munkába állt, majd a munka melletti folyamatos továbbképzésekkel és a kitartó szorgalmával haladt előre a ranglétrán. Már fiatal korában megbecsült munkaerő volt és az 1996. évben bekövetkezett megrokkanásakor vezető beosztásból távozva rokkantsági nyugdíjassá vált. Mivel az akkori törvények szerint a munkaképesség csökkenésének a mértéke elérte a 67%-ot, így III. csoportbeli rokkant besorolást kapott az orvos-szakértői szakvélemény szerint. Még felsorolni is sok a rengeteg betegséget, amikről ír. Közülük, a legkomolyabbakat említenénk csak, mint: súlyos cukorbetegség, annak szinte minden szövődményével, a napi 5-szöri inzulinadagolás mellett, trombózissal, tüdőembóliával, szív és érrendszeri problémával, magas vérnyomással, ízületi és mozgás szervi betegségek, stb. küszködik. Súlyos depresszióval is kezelik, a reménytelen élethelyzet okán kialakult állandó szorongással, alvászavarral, stb. küzd, a kilátástalan szociális helyzete miatt is.

Bővebben ...

MEGROKKANT REHABILITÁCIÓ

A Szél Kálmán terv hatalmas lehetőségeket vizionált a rokkantak foglalkoztatási rehabilitációjával. A kormány eredetileg 217 milliárd forint költségvetési megtakarítási célt remélt a rokkantak ellátásán való spórolással. Ennek érdekében, fenekestül fel kellett forgatni a megváltozott munkaképességűek ellátórendszerét, hogy ez a cél mihamarabb teljesüljön, legkésőbb 2014. év végéig.

Bővebben ...

DÖBBENETES! -  MILYEN IS A GONDOSKODÓ ÁLLAM?

Egy sorstársunk megdöbbentő történetének a hitelességét a kétségbeesett férj által hozzánk eljuttatott dokumentumok igazolják. Az, hogy egy életet becsületesen végigdolgozó házaspárt hogyan nullázott le a feleség betegsége, a nem mindennapi történetükből döbbenettel olvashatjuk:

Bővebben ...

Látogatottság

3947201
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1131
3371
14572
3915476
68841
78836
3947201

Your IP: 107.20.123.227
2024-03-29 10:58