Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Rokkantvédelem

NE LEGYEN EZ AZ ELVESZETT REMÉNYEK KARÁCSONYA!

Kétségbeesett emberi sorsokról olvashattunk ezerszám az elmúlt 2 évben, a 2012.01.01.-től bevezetett új rokkant-törvény következményei kapcsán. Több tízezer kiszolgáltatott betegnek nemcsak az egészségi állapota romlott le még jobban, hanem anyagilag is teljesen ellehetetlenültek, akik soros felülvizsgálatra kötelezettekké váltak.

Bővebben ...

MENNYIT ÉRNEK AZ EMBERI JOGAID, HA ROKKANT ÉS SZEGÉNY VAGY?

Minden év december 10.-én ünneplik az emberi jogok világnapját. A legsúlyosabb emberjogi kihívás a szegénység, mely a világ számos országában aggasztóan van jelen. A szegénység elleni küzdelem emberi jogi kötelezettség.

Bővebben ...

A Rokkant-sorsokról szóló péntek esti TV stúdióbeszélgetésről készült felvétel az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.youtube.com/watch?v=y_keIbktui8

A műsort a Budapest TV hétfőn délelőtt 10.00 órakor megismétli. Az adás az alábbi kódon nézhető:

http://www.bpetv.org/bp-europa-televizio-budapest-online-tv-adas/online-tv-adas_4220_528532.html

TÉVEDÉS, VAGY SZÁNDÉKOSSÁG TÖRTÉNT? - A REHABILITÁCIÓS JÁRADÉKBAN RÉSZESÜLŐKET ÖRÖKRE ELLEHETETLENÍTETTÉK

Lassan, már félidőhöz érünk a 2011.évi CXCI.(XII.29.) törvény 2012.01.01. hatályba lépése óta. A számtalan betegeset feldolgozása kapcsán megismerhette a közvélemény is, hogy a döntéshozókból és a végrehajtókból mennyire hiányzik az empátia. A súlyos betegek, a mai napig értetlenül figyelik a „Mengele törvény” néven elhíresült új rokkant-törvényt és a hozzákapcsolt új komplex minősítő rendszert.

Bővebben ...

ROKKANTAK FOGLALKOZTATÁSA: SIKER, VAGY KUDARC?

Áprilisig újabb 5% mértékű emelkedés várható a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását illetően - jelentette be a kormány. Pár hónappal ezelőtt a sajtó hírekben olvashattunk arról, hogy a tízezer fővel növekedett ebben az évben az újonnan munkába állított rehabilitálható személyek száma. A munkahelyteremtésekhez kapcsolódva, gyorstalpaló átképzésekkel és továbbképzésekkel segítenék elő a rehabilitálható személyek foglalkoztatását.

Bővebben ...

MENNYIT IS ÉR A HIPPOKRATÉSZI ESKÜ?

Manapság, hogy egy orvosnak mennyit ér a hippokratészi esküje, az rendkívül változó lehet?

A magyar egészségügy sokat szenvedő betegei a saját bőrükön megtapasztalhatják, micsoda káros hatása van a fiatal orvosok elvándorlásának. Az anyagi boldogulás reményében nagy részük a külföldi betegeket gyógyítva keresi a saját boldogulását. A hazai orvostársadalom elöregedett tagjai emiatt nem bírnak nyugdíjba vonulni az egyre égetőbb probléma, az orvoshiány miatt. A forráshiánnyal küszködő egészségügynek a mindenkori költségvetési korlátok szabnak gátat. Egyre nagyobb mértékű a pénzkivonás nehezíti mind az itthon maradt orvosok, mind a betegek életét. Az oly sokszor beígért nagymértékű béremelésnek, még nyomát sem látják az orvosok. A nővérek meg nem is álmodhatnak jobb körülményekről, mert a siralmas állapotok miatt, ők is emberfeletti teljesítményt kell, hogy nyújtsanak éhbérért, amikor 30-50 beteg jut rájuk 1-1 kórházi osztályon. Ezáltal a nővérek elvándorlása is mindennapossá vált.   A beteg pedig egyre hosszabb várólistáktól, egyre szűkülő gyógyszertámogatástól, és az egyre türelmetlenebb egészségügyi dolgozóktól szenvednek.

Bővebben ...

MITŐL RETTEGNEK A ROKKANT ÖZVEGYEK?

Több azonos témájú megkeresést is kapott az elmúlt időszakban a Magyar Szociális Fórum. A sorsuk ellen panaszkodó rokkant özvegyek arról számoltak be, hogy nem értik, miért is kell őket ennyire gyakran felülvizsgálni? Ugyanis, külön zajlik a felülvizsgálat az özvegységük okán, és külön a saját jogú ellátásaikra való jogosultság miatt, pedig ugyanúgy az NRSZH orvos-szakértői bizottságnál kell megjelenni az állapotuk véleményezésére.  A panaszok zömében arról számolnak be az érintettek, hogy ők úgy vélik az a célja ezeknek a gyakori és párhuzamos NRSZH orvos szakértői felülvizsgálatoknak, hogy a betegek a visszaminősítésekkel előbb-utóbb elveszítsék a pénzellátásaik nagy részét.

Bővebben ...

EMLÉKEZÉS A HALOTTAINKRA

A csodaszép őszidőben még simogat a Nap sugara, de már elsárgult falevelek borítják be a földet. Most a fő program minden család számára a sírkertek látogatása. Egy virágcsokor, egy koszorú, és egy a mécses jelképezi a halottaink emlékét őrizve, az irántuk érzett tiszteletet. Egy pillanatra végig gondolja mindenki a szerettei sírjánál az elmúlás fájdalmát. Ez a bensőséges pillanat a meghittségé, a csenddé, a tiszteleté, és az emlékezésé.

Bővebben ...

EGY ROKKANT CSALÁD MEGÉLHETÉSI GONDJAI

Egy hozzánk forduló kerekes székes asszony levelét közöljük, melyből kitűnhet a családja nehéz anyagi helyzete. A bevételeket illetően, látszólag nem lehetne gond, azonban a kiadási tételek megbillentik az egészséges egyensúlyt. Sajnos, devizahitel van a házukon, és a számukra nélkülözhetetlen Suzuki személygépkocsit is, csak hitelre bírták megvásárolni. A csapda szinte mindenkit érint, aki devizában adósodott el. A nagyrészt mozgáskorlátozottakból álló család esetében a kiszolgáltatottság érzése még jobban lesújtó.

A problémával minket megkereső asszony levele is ezt bizonyítja:

Bővebben ...

Látogatottság

4008808
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
2009
2600
7743
3979609
58186
72262
4008808

Your IP: 3.139.86.56
2024-04-25 17:20