Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Rokkantvédelem

A VILÁG LEGBOLDOGTALANABB ORSZÁGA VAGYUNK?

Egy felmérés szerint Magyarország a világ legboldogtalanabb országa:

http://www.artsjournal.com/slippeddisc/2012/02/and-the-worlds-unhappiest-country-is-officially.html

Mint az ábra mutatja még Észak-Koreai emberek pesszimizmusát is megelőzzük.

A 4,5 millió létminimum alatt élő ember valóban elkeseredett, mert nem bír kitörni a szegénység csapdájából. Az elmúlt 4 évben felgyorsult az elszegényedési folyamat, már fél ország anyagi nehézségekkel éli meg a mindennapokat. Csaknem egy millió ember mélyszegénységben tengődik, közülük 500 ezer éhező kisgyermek van. A rokkantsági nyugdíjuktól megfosztott súlyos betegek, a hosszú évek óta munkanélküliek, a közmunkások, a devizahitelesek, vagy a hajléktalanok, csak „aprópénzekből” tengődnek.

Bővebben ...

ÁPRILIS 6-ÁN A JÖVŐNK A TÉT! SZAVAZZUNK A TÚLÉLÉSRE!

A korhatár alatti rokkantak megszenvedték az elmúlt éveket. Az ellátórendszerük átalakítása és a megromlott egészségügyi ellátás színvonala duplán sújtja őket.

A nem működő egészségügyi rehabilitációjuk azért súlyos probléma, mert a krónikus betegségekben szenvedők közül sokan képtelenek a csökkentett idejű munkavégzésre is. A gyógyulás reményét hátráltatják a maratoni várólisták. Ahhoz, hogy kiderülhessen mi is a bajunk, hosszú hónapokat kell várni a diagnosztikai vizsgálatokra és arra, hogy a szakorvos eldönthesse a javasolt terápiát. Egy diagnosztikai vizsgálatra (Ultrahang, MR, CT, stb.) kb. 5 hónapot kell várni. A szakorvoshoz történő bejutás újabb hónapok várakozása után lehetséges. Így, mire eldől a beteg sorsa, addigra eltelik legalább 6-10 hónap. Amennyiben műtétet javasolnak, újabb hónapok, vagy évek telnek el, miközben a beteg állapota egyre csak romlik.

Bővebben ...

A ROKKANTELLÁTÁS REFORMJA: SIKERTÖRTÉNET, VAGY KUDARC?

A korhatár alatti rokkantak azt mondják, még újabb 4 évet nem bírnak már ki. Április 6.-a után változás kell, bármilyen kormánya is lesz az országnak. A rokkantkérdést meg kell oldani. A megváltozott munkaképességű személyek ellátórendszerének a reformja nem más, mint arculcsapása a felülvizsgálandóknak. Miközben az érintettekről már nem akar gondoskodni a kormány, az elvárt megtakarítás sem realizálható a rosszul megszervezett átalakítások miatt.

Bővebben ...

Tüdőrákos, tüdőcsonkolt rokkant üzenete

A korhatár alatti rokkantak közül sokan a kétségbeesett levelüket eresztik szélnek, hátha meghallja valaki a segélykilátásukat.

Íme, egy őszinte vallomás egy érintett betegtől:

„Én a fővárosban élő 52 éves rokkant nő vagyok. Nem hajlandók a szakhatósági eljárások alapján elismerni, hogy: megváltozott munkaképességű személy vagyok”? - írja a panaszos levélíró.

Bővebben ...

A ROKKANTAK CSAK STATISZTIKAI SZÁMOK?

A 2012.01.01.-én hatályba lépő új rokkant-törvény és a hozzákapcsolódó új komplex minősítő rendszer bevezetésével a korhatár alatti rokkantakról végleg lemondott a kormány. Azóta is a büntető programot alkalmazza az érintettekkel szemben. Mivel a választási kampányukban egyetlen szó sem esik a megváltozott munkaképességű személyek ellátásának pozitív irányú változtatásáról, így sejteni lehet, hogy az eddigi programot kívánnák tovább folytatni. Annak ellenére, hogy számtalan figyelmeztetést kapott a leköszönő, és a helyébe lépő ombudsmantól a kormány, hogy akadnak visszásságok a megváltozott munkaképességű személyek ellátását érintő rendelkezésekben. Nem kellő megalapozottsággal, átgondolatlanul alkották meg a jogszabályokat és azok végrehajtásai is aggályosak.

Bővebben ...

A KORMÁNYVÁLTÁSON MÚLIK AZ ÉLETEM

Egy sokkoló olvasói levelet kaptunk egy 54 éves rokkant asszonytól, aki önhibáján kívül került lehetetlen élethelyzetbe. Elkeseredése határtalan és azt mondta: „A kormányváltáson múlik az életem”.

Bővebben ...

ROKKANTAK - MIÉRT HALLGAT A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK?

A megváltozott munkaképességű betegek, és az ő ügyüket képviselő civil érdekvédő szervezetek képviselői elhatározták, hogy nyílt levélben fordulnak dr. Áder János Köztársasági Elnök Úrhoz a korhatár alatti rokkantak tarthatatlan helyzete miatt. A Szolidaritási Mozgalom Fogyatékossággal és Megváltozott Munkaképességgel Élők Tagozata (SZOLIFÉT) kezdeményezéséhez csatlakozott a MSZF „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért „csoport is. A két civil érdekvédő csoport képviselői személyesen adták át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a nyílt levelet 2014.01.20.-án reggel.

Bővebben ...

A ROKKANTAK KÉRDEZIK: MIRE VAN GARANCIA A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY HEVÉBEN?

Egy hete már, hogy hivatalosan is beindult a választási kampány.

A hatalmas nyugdíjas tábor nagyon fontos szavazóbázis. Már a 2010-es választásokon is az volt. Ment is az ígérgetés rendesen. A FIDESZ akkori Alelnöke, a későbbi Köztársasági Elnök (Schmitt Pál) volt az egyik fontos kampányarca a befutó pártnak, egy nyugdíjas garancia levéllel. Akkor 2010-ben, még volt rokkantsági nyugdíj. A sors furcsa fintora, hogy a garancia levelet mosolyogva mutogató Schmitt Pál volt az, aki Köztársasági Elnökként 2011. december végén aláírta a 2011.évi CXCI.(XII.29.) törvényt, és ezzel megpecsételte 305.323 fő volt rokkantsági nyugdíjas sorsát. Nyugdíjgarancia helyett a nyugdíj-jogfosztásban segédkezett, minden lelkiismeret furdalás nélkül.

Bővebben ...

ÖSSZEFOGÁSSAL A ROKKANTAKÉRT

A 2012.01.01.-én hatályba lépő új rokkant-törvény sokkolta a korhatár alatti rokkantakat. A stigmázott és megalázott betegek kétségbeesetten fordultak mindenhová a jogorvoslati utat keresve. Védelmet reméltek a szakpolitikusoktól, a pártoktól, az érdekvédelmi és a karitatív szervezetektől. Azonban, hegyeket kellett megmozgatniuk, mire körvonalazódott végre, hogy kik is a valódi segítői az ügyüknek.

Bővebben ...

Látogatottság

3997141
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1116
2592
17532
3962935
46519
72262
3997141

Your IP: 18.116.63.236
2024-04-20 10:17