A Marcali OTP előtt csaknem két héten át magányosan tüntető Petres Attila meghátrálásra késztette a bankot. A bank elállt kilakoltatási szándékától, a lakás értékesítésével megbízott cég pedig a tüntetés helyszínén kereste fel a tiltakozót egy számára előnyös tárgyalási ajánlattal – tudatta a Magyar Szociális Fórum hétfőn a Széchenyi Hitelszövetség elnökének közlésére hivatkozva.

Barabás Gyula úgy kommentálta Petres Attila sikerét, hogy a legnagyobb hazai pénzintézet kínosnak érezhette adósának demonstrációját, ezért inkább meghátrált. Az esetre jellemzően a faktoring cég előbb tárgyalásra hívta magához Petrest, de a tüntető férfi erre azzal válaszolt, hogy ha akarnak valamit tőle, ők jöjjenek hozzá, mire a cég azonnal hozzá sietett.

„Petres Attila azért tüntetett egyedül, mert sorstársai még mindig nem hiszik el, hogy nincs más lehetőségük, mint hozzá hasonlóan cselekedni, és kezükbe venni ügyeik képviseletét azokkal az érzéketlen pénzügyi szolgáltatókkal szemben, akik napról napra emberek életét lehetetlenítik el, és megfosztják őket jogosan megszerzett otthonuktól. Megálljt kell kiáltanunk ennek az embertelen és undorító/tisztességtelen haszonszerzésnek! Eddig és ne tovább! A pénzügyileg ellehetetlenített és kifosztott embereknek már nincs mit veszteniük. Meg kell állítani ezt a pusztító folyamatot, értelmes jövőt kell adni a gyermekeinknek! Magyarország kormányának cselekednie kell! Cselekedni egy hatalmas ellenséggel szemben, amely az ország jövőjét veszélyezteti. Az emberek erre várnak. Ha a kormány nem cselekszik, beláthatatlan társadalmi következményekkel járhat” – írta Barabás Gyula a Magyar Szociális Fórumnak küldött üzenetében.+++

 

 

Látogatottság

3997644
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1619
2592
18035
3962935
47022
72262
3997644

Your IP: 3.136.154.103
2024-04-20 13:44