Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188
A Fidesz erőfitogtatásba fogott egy 71 éves mozgáskorlátozott, 81 százalékban leszázalékolt egyedülálló férfival szemben, hogy elvegye tőle a lakását. A párt helyi képviselője, Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere, a Fidesz budapesti választmányának alelnöke annak dacára is ki akarja lakoltatni Izabella utcai szükséglakásából Hüvelyes Lajost, hogy otthonát társadalmi összefogással kitakarították, kutyáját rendszeresen sétáltatják, azaz okafogyottá vált a férfi kilakoltatása – jelentette szombaton az érintett lakhatási jogát felkaroló Magyar Szociális Fórum.

Bár a kerület alpolgármestere „ígéretet” tett az önkéntes takarítóknak, hogy a lakás kitakarítása esetén elállnak a kilakoltatástól, Terézváros kerületi újságjának legfrissebb számában Hüvelyes Lajos és a Magyar Szociális Fórum elleni uszítással felérő cikk jelent meg. Ez arra enged következtetni, hogy a kerület első embere nem akar elállni attól az elhatározásától, hogy intézetbe küldje Hüvelyes Lajost. Csak azt nem tudni, milyen jogon, hiszen a férfi nem áll gyámság alatt. Bár szeretnék az alá helyezni. Vélhetően ennek tulajdonítható, hogy pszichikai vizsgálatnak akarják alávetni a mozgáskorlátozottat. Az érintett elmondta az MSZF szervezőjének, hogy kész elbeszélgetni az elmeállapota iránt érdeklődő kirendeltekkel. (Ők egyszer már megállapították, hogy Hüvelyes elméje ép.)

„Ki akarják készíteni ezt az embert. Eszükbe sem jut, hogy rendbe hozzák a lakását, emberhez méltó környezetet biztosítsanak neki, és odahaza részesítsék megfelelő szociális gondozásban” – mondta annak a háztömbnek az egyik lakója, amelyikben Hüvelyes is él. A neve említésének mellőzését kérő lakó „az ember ellen folytatott gyűlöletkampányról” beszélt, és úgy vélte, ebben a polgármesteren kívül a lakók egy része is részt vesz.

A Magyar Szociális Fórum július 15-én levélben tudatta Hassay Zsófiával, hogy kész partner lenni és segíteni az emberséges megoldásban. Ezen az MSZF azt értette, hogy  a tulajdonos önkormányzat hozza rendbe a lakást, addig Hüvelyes átmeneti szállásra kerüljön. Utána pedig segítsenek a rokkantnak a lakás karbantartásában úgy, hogy maga is kivegye részét annak költségéből, teherbírásával arányban. Ez a megoldás mind a közvetlenül érintett, mind pedig a tömb többi lakójának hasznára válna, és megszüntetné azt az állapotot, hogy a lakótársak egy része, szolidaritás és a rokkant állapota által megkívánt segítség helyett a rokkant kilakoltatásában lássa a „megoldást”. A társadalmi szervezetek korrektségét mi sem mutatja jobban, mint összefogásuk a lakás kitakarítására.

A Fidesz polgármestere nem válaszolt sem a levélre, sem a civilek emberbaráti tettére.+++

Látogatottság

3944189
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1490
5451
11560
3915476
65829
78836
3944189

Your IP: 44.203.58.132
2024-03-28 12:43