Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Rendőri beavatkozás mellett erőszakkal a budapesti Szent János kórház pszichiátriai osztályára szállították hétfőn a mindkét lábára amputált 80 éves Nagy Lajosnét, a hajléktalanok Vágány utcai kórházából – tudatta a Magyar Szociális Fórum hétfőn este az érintett személyes tájékoztatása alapján.

Emma néni elmondta, hogy öt betegmozgató rakta be a mentő autóba, rendőri asszisztálás mellett, és szállította kora délután a Szent János kórház pszichiátriai osztályára. „Be akartak injekciózni, hogy ne tudjak ellenállni, István fiamat majdnem megverték a rendőrök, mert kiállt értem, és nem engedte meg, hogy elkábítsanak, hiszen szívbeteg vagyok” – mondta el az asszony Simó Endrének, a Fórum szervezőjének, aki szerint Nagy Lajosné teljesen tiszta elmeállapotban, összefüggően, értelmesen adta elő a vele szemben elkövetett jogtalanságokat, és a fizikai állapotával szembeni visszaéléseket.

A Szent János kórházban közölték vele, nem értik, miért vitték oda, hiszen elméje ép. (Első kérdésük az volt hozzá, hogy „milyen nap van ma”, mire Emma néni pontos választ adott.)

A Magyar Szociális Fórum példátlannak minősítette, hogy valakit pszichiátriai intézetbe szállítsanak Magyarországon azért, mert lakni akar. Nagy Lajosné vissza akarja kapni önkormányzati lakását, ahonnan két és fél évvel ezelőtt kilakoltatták, vagy másikat szeretne kapni helyette, melyben szabadon mozoghat kerekes kocsijával.

Az MSZF még hétfőn közbenjárt a Miniszterelnöki Hivatalnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál az asszony érdekében, de választ egyik hivataltól sem kapott. „Meggyőződésünk szerint az államnak már régen meg kellett volna oldania a mindkét lábára amputált asszony lakhatását. Az állam nem térhet ki kötelessége alól azzal, hogy elmegyógyintézetbe kényszeríti a magatehetetlen asszonyt” – mondta Simó.+++

 


 

Látogatottság

4005652
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1453
2159
4587
3979609
55030
72262
4005652

Your IP: 3.144.17.45
2024-04-24 11:50