Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188
Hétfőn kilakoltatják a hajléktalanok kórházából azt a mindkét lábára amputált asszonyt, akinek az életét kellett megmenteni a kihűléstől néhány héttel ezelőtt – tudatta a Magyar Szociális Fórum hétfőn az érintett közlésére hivatkozva.

A hetven éves Nagy Lajosnét az osztályos orvosnő gyógyulttá nyilvánította, és közölte vele, hogy várnak az ágyára, mennie kell. Négy hordárt is odarendelt kitessékelésére a Vágány utcai BMSZKI kórház második emeletéről. Emma néninek nincs hová mennie. Két évvel ezelőtt László Tamás XV. kerületi polgármester rendeletére lakoltatták ki önkormányzati otthonából, két évvel később pedig az Erdőkerülő úti átmeneti időotthonból is távoznia kellett. Az utcán kötött ki, és a hideg időben annyira lehűlt a teste, hogy meleg infúziót kellett adni neki nyaki erén keresztül, testét pedig alufóliába tekerték. Életét akkor sikerült megmenteni, de most megint életveszélyes helyzetbe kényszerítik azzal, hogy az utcára lökik kerekes kocsiján.

A Magyar Szociális Fórum az állami szervek és a politika szégyenének tartja, amit a magatehetetlen asszonnyal művelnek. A László Tamás utódjául megválasztott Hajdú László polgármester megígérte ugyan, hogy első intézkedései között lakáshoz juttatja az asszonyt, de a XV. kerületi közgyűlés FIDESZ-KDNP-és többsége néhány nappal ezelőtt meghiúsította az ellenzék soraiból kikerült polgármester ígéretének valóra váltását.

A Magyar Szociális Fórum a kormány azonnali lépését követelte az ügyben Nagy Lajosné életéért és testi épségéért.+++

 

 


 

 

Látogatottság

3984424
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
2415
2400
4815
3962935
33802
72262
3984424

Your IP: 3.145.23.123
2024-04-16 09:31