Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

A mindkét lábára amputált 70 éves asszonynak július 2-án mindenképpen el kell hagynia az idősek otthonát, de nincs hová mennie – mondta el maga Nagy Lajosné a Budapest TV-ben péntek este sugárzott beszélgetésben. (https://www.youtube.com/watch?v=AU03bqfxgn4)


Nagy Lajosné (Emma néni) szerdán megállapodást írt alá László Tamás országgyűlési képviselővel (Fidesz-KDNP) a XV. kerület polgármesterével arról, hogy elhagyja az idős otthont, cserében pedig vállalja, hogy albérletbe költözik, melynek kaucióját a polgármesteri hivatal vállalja 300 ezer Forint erejéig. Megállapodás született továbbá arról is, hogy a polgármesteri hivatal átvállalja Nagy Lajosné adósságát, melyet évek óta nyugdíjából vonnak le – tudatta a Magyar Szociális Fórummal maga az érintett.

A segítséget Nagy Lajosné megköszönte, de hozzátartozóinak közös erőfeszítése dacára szerda óta még nem sikerült olyan akadálymentes albérletet találnia, amelyet a bérbeadó hajlandó lett volna a rendelkezésére bocsátani. Vagy azért nem adták ki neki, mert cigány, vagy arra hivatkozva, hogy a kerekes kocsi felkarcolná a parkettát.

Mivel vészesen közeledik a kilakoltatás időpontja, és Nagy Lajosnénak még mindig nincs hová mennie, a Magyar Szociális Fórum azzal a kéréssel fordult az emberekhez, hogy sürgősen jelezzék, hol volna olyan akadálymentes kiadó lakás, amelyet az asszony kivehetne. Simó Endre, az MSZF alapító-szervezője vasárnap azzal a megkereséssel fordult László Tamás polgármesterhez, hogy hivatala – ha már anyagi segítséget ajánlott fel – segítsen Emma néninek az állapotának megfelelő lakást is keríteni, nehogy a határidő lejárta után az utcán kössön ki. Simó hangot adott Nagy Lajosné véleményének, miszerint a legkézenfekvőbb megoldás ahhoz hasonló önkormányzati bérlakás kiutalása volna, mint amilyenből két évvel ezelőtt kilakoltatták, majd az idősek otthonába rakták. Az a lakás ugyanis akadálymentes volt, és ahhoz is megfelelő feltételeket biztosított, hogy az asszony együtt lakjon kis unokájával, akit egyhetes kora óta gyámként nevelt. A Magyar Szociális Fórum Rokkantvédelmi csoportja július 2-án délelőtt 11.00 órakor sajtótájékoztatót tart Nagy Lajosné részvételével a Budapest, XV. kerület Erdőkerülő u. 34. sz. alatti idősek otthona előtt. Juhászné Pap Laura, a csoport felelőse arról is tájékoztatni fogja a sajtó képviselőit, hogy Emma nénin kívül még több százezer rokkant vár annak a törvénynek a módosítására, amely megfosztotta őket a puszta fizikai lét fenntartásához szükséges anyagi forrásoktól, és humán katasztrófával fenyegető állapothoz vezetett. A Balog Zoltán miniszternek írt levelük fogadtatásáról is beszámol.+++

Levél László Tamás polgármesternek

László Tamás Úr részére

Budapest XV. kerületének Polgármestere

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

fax: 307-4008

 

Polgármester Úr!

Értesültem az Ön látogatásáról Nagy Lajosnénál, az Erdőkerülő utcai idősek otthonában. Örülök, hogy felülvizsgálta eddigi magatartását, és segíteni akar Emma néninek. Ezt erénynek tartom, és köszönöm, amit érte tenni akar. Arról is értesültem, hogy Emma néni megállapodást írt alá Önnel. Ebben - tudomásom szerint - többek között az áll, hogy Emma néni vállalta kiköltözését július 2-án az idősek otthonából, cserében pedig ígéretet kapott arra, hogy leendő albérletének kaucióját az Ön hivatala 300 ezer Forint erejéig támogatja. Ez valóban megoldást hozhat. Ugyanakkor eddig még nem sikerült lakást találniuk, értesülésem szerint egyesek vagy azzal hárították el a megkeresést, hogy Emma néni cigány, vagy azzal, hogy nem szeretnék, ha kerekes kocsija összekarcolná a parkettát. Két hasznos nap áll a rendelkezésére, hogy megpróbáljon találni valamit, különben az utcára kerül az idős otthonból. A Magyar Szociális Fórum azzal a kéréssel fordult a lakossághoz, hogy jelezze, ha akadálymentes megfelelő albérletről tud Emma néni számára. Én most arra kérem Önt, hogy ne álljon meg a kilátásba helyezett összeg puszta felkínálásánál, hanem segítsen a megfelelő lakás előteremtésében is, hogy az ügy végre nyugvó pontra jusson! Nagy Lajosné a legmegfelelőbbnek azt tartaná, ha önkormányzati bérlakást kapna Önöktől, olyant, amilyenből 2012. július 2-án kilakoltatták, és amely egyszerre biztosított számára akadálymentes közlekedést, és feltételt, hogy együtt lakjon kis unokájával, és felnevelje őt.

Kérem Önt a szükséges intézkedések megtételére, hogy július 2-án tartandó sajtótájékoztatónkon, melyre ezennel Önt is meghívom, végeredményről tudjunk beszámolni!

 

 

2014. június 29.                                    Dr. Simó Endre újságíró, az MSZF szervezője


 

Látogatottság

4005676
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1477
2159
4611
3979609
55054
72262
4005676

Your IP: 18.224.44.108
2024-04-24 12:09