VILLÁM LÁTOGATÁS AZ AMPUTÁLT LÁBÚ FÉRFINÉL

Ma meglátogatta a MSZF rokkantvédelmi csoportunk szervezője Garai Erzsébet, az egy hónapja egy Nógrád-megyei faluba költözött amputált lábú férfit. A férfi sorsáról folyamatosan tudósítottunk eddig is. A sok-sok nehézség ellenére példás gyorsasággal ment az összefogás. Az MSZF rokkantvédelmi csoport tagjaival együtt, a Rokkant Számkivetettek Társasága (ROSTA) Mozgalom néhány tagja is hozzájárult pénzadományával ahhoz, hogy a víz és elektromos szolgáltatás mihamarabb helyreállhasson. Mivel az ingatlan évek óta lakatlan volt, így teljes műszaki felülvizsgálat kellett a közművek visszakapcsolásához. Azonban, a legelső adománygyűjtő internetes felhívás után, megállni látszott az emberek adakozó kedve. Így, más úton kellett tovább lépni, hogy a férfinek a közművek mihamarabbi visszakapcsolásával emberibb életre legyen kilátása, és ne pusztán csak fedél legyen a feje felett. Ahhoz, hogy a gázszolgáltatás is újra indulhasson a kis falusi házban, újabb akadályokat kellett leküzdeni. A falubeli mesterek igyekeztek mindenben maximálisan a rokkant férfi segítségére lenni. A saját pénzükkel is segítettek megvásárolni az anyagokat úgy, hogy majd részletekben visszakapják azok árát. A falu új lakóját szeretettel fogadták be az emberek. Az Atya és a hitoktatónő is bekapcsolódott a karitatív munkába. Ők segítettek ágyat szerezni, sőt más berendezési tárgyak beszerzésében is közreműködnek majd. A szomszédok is nagyon segítőkész és jóságos emberek.

A kis falusi ház új lakója maga is nagyon igyekezett, hogy mihamarabb emberi körülmények között élhessen. A MSZF rokkantvédelmi csoportjaként tovább szerveztük a gyűjtést, de, már nem az interneten, mert az kudarcot vallott. Használt háztartási gépeket, tartós élelmiszereket, meleg holmikat szereztünk be, hogy eljuttathassuk a férfihez. Mivel a civil érdekvédelmi csoportunk önkéntes segítőként rokkantból áll, így átéreztük a gyors segítés fontosságát. Még az üzemanyag költségre is magunk gyűjtöttük össze a pénzt, hogy a szervezőnk el tudja juttatni a rokkant férfihez az adományokat.

A mai napon az adományok elszállítása megtörtént. Batonai Sándor boldogan fogadta a szervezőnket, Garai Erzsébetet, aki mosógépet, porszívót, tartós élelmiszereket, meleg ruhaneműt is vitt a férfi számára, és némi készpénzt adott át neki, hogy a halaszthatatlan kiadásokat fedezni tudja.

A rokkant férfi köszönettel és könnyes szemmel fogadta az adományokat. A vendégeket saját készítésű ebéddel várta. Közben a mosógépet is kipróbálták, és a szervezőnk már két adag ruhát ki is mosott a férfinak a látogatás ideje alatt, mert azonnal észrevette, hogy a férfi jobb karja nem mozog. Ez a mozgáskorlátozottsága, még az agyvérzésből maradt vissza neki. Ennek ellenére a férfi nem hagyja el magát, és nagyon hálás minden adományért, minden jótevőnek. Meghatódva búcsúzott a látogatóktól. Hálás a sorsnak, hogy mennyire kegyes volt hozzá, hogy az ő élete most már legalább megoldódni látszik a segítő szándékú emberek összefogása által. Nagyon hálás annak a négytagú családnak is, akik közül hárman súlyos mozgáskorlátozottak, akik használatra átadták neki a kis házat, hogy ne maradjon fedél nélkül.

Hát, ilyen egyszerű ez az egész. Az önként vállalt küldetésünket becsülettel teljesítettük. Egy embert sikerült boldoggá tenni, és megmenteni a hajléktalanságtól.

Ez a mai nap szép és emlékezetes marad mindannyiunk számára.

MSZF „Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért” csoport

Látogatottság

3947144
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1074
3371
14515
3915476
68784
78836
3947144

Your IP: 35.172.223.130
2024-03-29 10:26