Budapest, 2012. július 2. hétfő

Rohamrendőrség bevetésével hétfőn délelőtt kilakoltatták önkormányzati lakásából a mindkét lábára amputált, két szívinfarktusos 68 éves Nagy Lajosnét, és országos körözést rendelnek el 15 éves unokája ellen, aki megszökött hazulról, hogy ne kerüljön állami intézetbe, ne kelljen elszakadnia nagymamájától, aki egy hetes kora óta nevelte, és aki nagymamájában tartotta a lelket – jelentette a Magyar Szociális Fórum az országos felháborodást kiváltó esetről.

 

László Tamás, a fővárosi XV. kerület FIDESZ-KDNP-és polgármestere reagálásra sem méltatta a Magyar Szociális Fórum pénteken eljuttatott kérését arról, hogy kíméljék meg a kilakoltatástól a rokkant asszonyt és unokáját, hétfőn pedig úgy akarta kijátszani az idős asszony lakásának védelmére kivonult 50-60 otthonvédő éberségét, hogy magához kérette őket mondvacsinált ürüggyel, hogy a rendőrség időközben akadálytalanul kilakoltathassa a tolókocsis nagymamát, az unokát pedig elvitesse.

Beszteri László, az Adj esélyt az életért egyesület elnöke a helyszínről arról tájékoztatta az MSZF-et, hogy az otthonvédők vasárnap rácsokkal vették körül a lakást, hogy megvédjék. Hétfőn előbb eleget tettek László Tamás polgármester kérésének, hogy üljenek le tárgyalni, majd amikor látták, hogy a polgármester ki akarja játszani őket, és esze ágában sincs visszavonni a kilakoltatási engedélyt, visszasiettek a Pázmány Péter u. 108. fsz. 10. sz. alá, majd a rohamrendőrség kiérkezésekor magukat is odaláncolták a kerítéshez, hogy fizikailag akadályozzák meg polgármester rohamrendőrök igénybevételével elkövetett tettét. A rohamozó rendőrök elvágták a láncokat, lebontották a rácsokat, majd mindnyájukat bilincsbe verték és elszállították őket a helyszínről.

Az amputált lábú asszonyt a főváros XV. kerületének ESZI Gondozóházába szállítják az Erdőkerülő utca 34. sz. alá – tudatta Beszteri.

A Magyar Szociális Fórum az estről szóló tudósításában megbocsáthatatlannak minősítette, amit ez ellen a két ember ellen vétettek a hatóságok. Elképesztő embertelenségről tett említést, és felhívta ország-világ figyelmét a Magyarországon tapasztalható egyre súlyosabb embertelen tendenciákra. Az MSZF szerint a kilakoltatások eddigi csimborasszója a 68 éves mindkét lábára amputált asszony és 15 éves unokájának kipaterolása jogosan birtokolt egyetlen otthonukból, mert a nagymama 75 ezer Forintos rokkant nyugdíjából nem tudta időben kifizetni a vízszámláit, és kénytelen volt megállapodni a vízművekkel, hogy tartozását részletekben törleszthesse.

A Magyar Szociális Fórum rendkívül súlyosnak minősítette, hogy az uralkodó politikai hatalom szemrebbenés nélkül eltűrte az embertelenséget, és hagyta tönkre tenni a család életét. Bízunk abban, hogy az emberek nem fogják elfelejteni ezt a példátlan esetet, és levonják belőle a szükséges erkölcsi és politikai következtetéseket – tudatták az MSZF szervezői.+++

 

 

 

Látogatottság

3946510
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
440
3371
13881
3915476
68150
78836
3946510

Your IP: 52.87.200.112
2024-03-29 05:27