Budapest, 2012. március 8. csütörtök

Országszerte több tucat családot lakoltattak ki, illetve árverezték otthonukat a téli kilakoltatási moratórium feloldása (március 1.) óta eltelt egy hét alatt. Kikapcsolják a villanyt és a gázt olyan közüzemi díjhátralékosok otthonából, akik munka és jövedelem híján váltak fizetésképtelenné, és akiknek sokszor csak táplálékra futja - tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum csütörtökön a címére küldött tömeges lakossági bejelentések alapján.

Az érintettek arról számolnak be, hogy a végrehajtók könyörtelenül bánnak velük, és az utcára teszik őket, tekintet nélkül gyerekeikre, öregjeikre, betegeikre. Eljárásukat jogilag szentesíti a moratórium feloldása, és az hogy a kormány nem hajlandó eleget tenni a Magyar Szociális Fórum kérésének a kilakoltatási tilalom határidő nélküli érvényben tartásáról. A miniszterelnök válaszra sem méltatta az MSZF szervezőjének erre vonatkozó kérését, melyet tíz napja küldött el neki – áll a legújabb fejleményekről kiadott közleményben.

„Támad a nép ellen a jog. Fagyunk, kínlódunk, éhen halunk, számkivetetten szégyenkezünk, öngyilkosok leszünk” – írta az egyik érintett csütörtökön, amikor egyetlen nap leforgása alatt fél tucat otthonvesztés történt az országban.

A három kiskorú gyermekes Buti Ferencéket, akiket március 12-én (hétfőn) 11 órakor akarnak kilakoltatni Budapest,  XV. kerület Pozsony u. 17. fsz. 4. sz. alatti önkormányzati lakásukból, szerdán azzal fenyegették meg, hogy fél órán belül jönnek a gyerekekért, hogy állami gondozásba vegyék őket. Az MSZF szervezője mindmáig nem kapott választ László Tamás polgármestertől (FIDESZ-KDNP) arra a kérésére, hogy vegyék le Butiék kilakoltatását a napirendről, vagy biztosítsanak nekik más emberhez méltó lakhatást. Az MSZF ezért arra szólítja fel az embereket, hogy élőlánccal védjék meg Butiékat, és akadályozzák meg, hogy a család az utcára kerüljön.

Varkoly Viktorné Encsről azt írta az MSZF-nek, hogy a gázszolgáltatásból már évekkel ezelőtt kikapcsolták őket, tüzelőre sem futja már négyüknek 116.400 forint jövedelmükből, anyja többször öngyilkosságot kísérelt meg, mert nem bírta elviselni ezt a helyzetet. A hitelező bank nem hajlandó partnerként viselkedni velük válságosra fordult helyzetükben.

Sz.G. arról számolt be az MSZF-nek, hogy nincs munkahelye, nem tud fizetni csak nagyon keveset. Többször írt már Orbán Viktornak levelet, de egyszer sem kapott választ! „Nagyon félek a végrehajtástól, kilakoltatástól. Inkább az öngyilkosságot választom, mint hogy hajléktalan legyek. Lehet, hogy a kormány éppen ezt akarja?” – Megoldásul azt javasolta, hogy a bankok és a kormány adjon munkát azoknak, akik jövedelem híján nem tudják fizetni a törlesztő részletet.

T.A. tudatta, hogy a „végrehajtó hiénáktól” nyolc napot kapott a kiköltözésre, annak dacára, hogy a Fővárosi Bíróságon per van folyamatban ügyében, és nem született jogerős ítélet.

 

 

 

Látogatottság

3947792
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1722
3371
15163
3915476
69432
78836
3947792

Your IP: 3.209.81.51
2024-03-29 14:35