Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

Közel-Kelet: csak a kiegyezés hozhat megoldást

A közel-keleti válságot Izrael és Palesztina kiegyezésével, és békés együttélésével lehet megoldani. Minden egyoldalú lépés árt a politikai rendezésnek, és utat nyit újabb konfliktusok előtt – írja a Magyar Békekör szombaton kiadott nyilatkozatában.

A Békekör arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy tartózkodjon az olyan egyoldalú politizálástól, mint amilyent Trump elnök folytat Jeruzsálem Izrael fővárosává nyilvánításáról.  Izrael melletti egyoldalú elköteleződése miatt kétségessé vált Washington jövőbeli közvetítői szerepe, és olyan új világpolitikai tényezők léphetnek a helyébe, mint Oroszország.  A Békekör szeretne választ kapni a kormánytól kérdéseire: – Hogyan képzeli el a magyar kormány a békét a Közel-Keleten: a két állam békés együttélésével, Jeruzsálemmel, mint közös fővárossal, vagy másként? - Hogyan kívánja feloldani az ellentmondást a NATO vezető hatalmának álláspontja, és az EU álláspontja között? – Mikor kívánja rendezni viszonyát Szíriával? - Milyen előnye származna hazánknak egy újabb közel-keleti konfliktusból, különös tekintettel a migrációra?  Mint az iszlám államok isztambuli csúcsértekezletének egyhangú állásfoglalása is mutatja, Trump elnök lépése hátráltathatja a közel-keleti békés rendezést, kiélezheti a feszültséget, és súlyosbíthatja az ellentéteket. A Békekör szerint hazánknak ennek ellenkezőjéhez fűződik érdeke: a biztonság megerősítéséhez, egy újabb konfliktus és népvándorlás elkerüléséhez.

 

Forrás: Magyar Békekör/Facebook

http://os.mti.hu/hirek/132713/a_magyar_bekekor_egyesulet_kozlemenye


Látogatottság

3991840
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
700
5571
12231
3962935
41218
72262
3991840

Your IP: 3.139.81.58
2024-04-18 09:28