Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188
Davos, Moszkva, Budapest, 2017. január 17. kedd (MSZF)

Az Egyesült Államok megválasztott elnöke nagyon tiszteli az orosz népet és kultúráját, és az ellenségeskedés dacára lehetségesnek tartja és bízik benne, hogy a következő években javulhat az amerikai-orosz viszony – mondta Anthony Scaramucci, Donald Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak Davosban adott nyilatkozatában.

A Moszkvában kedden nyilvánosságra hozott nyilatkozat szerint Trump tisztelete az orosz nép iránt a II. világháború koalíciós tapasztalatából fakad. Az akkor létrejött kölcsönös tisztelet tette lehetővé, hogy még a hidegháború éveiben eldurvult csatározások közepette is épségben megússza mindkét nép. „Jók a kilátások. Ő (Trump) rendkívüli közösségi érzékkel megáldott ember. Úgy gondolom, hogy álláspontja az értékek és érdekek kölcsönösségéről lehetővé teszi, hogy kölcsönös előnyünkre együtt haladjunk. Lehetnek ellentétek, de ezeket körül kell határolni” – mondta Scaramucci.

Az Oroszország elleni amerikai szankciókról szólva az üzleti tanácsadó úgy vélekedett, hogy a várttal ellentétes hatást gyakoroltak: megerősítették az oroszok összefogását Putyin elnök körül. „Úgy vélem, ki kell törnünk ebből a ketrecből. Biztonságosabbá kell tennünk a világot. Fel kell számolnunk a radikális iszlám terrorizmust, és arra kell összpontosítanunk, hogyan növelhetjük a dolgozó osztályhoz tartozó családok bérét” – jelentette ki. Scaramucci szerint Oroszországnak és az Egyesült Államoknak egy csomó közös céljuk van, és ez módot nyújt arra, hogy – minden ellentétük dacára – leüljenek tárgyalni, hogy lássák, miben tudnak megállapodni.

A világnak növekedésre van szüksége a társadalmak javára, a középrétegek és a dolgozó osztályhoz tartozó családok érdekében, ezt a növekedést a kereskedelemmel érhetik el a legjobban. Az USA a fair szabad kereskedelem híve, és nem ellenzi, hogy az amerikai multinacionális vállalatok bárhol a világon beruházzanak – mondta Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak.+++


https://www.facebook.com/bekekor/

 

Látogatottság

3997541
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1516
2592
17932
3962935
46919
72262
3997541

Your IP: 3.15.3.154
2024-04-20 12:40