Miskolc-Budapest, 2011. július 30. szombat

 

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal szombaton közleményben fejezte ki tiltakozását az országban folyó tömeges kilakoltatások miatt, és arra szólította fel Miskolc polgármesterét és a kormányt, hogy ne engedje meg családok tömeges utcára kerülését.

A jövedelemhiány nem lehet ok a kilakoltatásra – szögezi le az MSZF.

Felelősnek csak az a politika nevezheti magát, amely nem engedi meg, hogy elvegyék a fedelet azoknak az embereknek a feje fölül, akik elvesztették a munkájukat, és nincs miből megélniük. Vajon miből fizethetné a közüzemi díjat az, akinek élelemre sem jut – szegezi a kérdést az MSZF a miskolci polgármesternek és a kormánynak.

A Szociális Kerekasztal követeli, hogy egy fizetésképtelenné vált közüzemi díjhátralékost még bírói ítélettel is csak azzal a feltétellel foszthassanak meg otthonától, hogy az érintett ne kerüljön az utcára, hanem emberhez méltó másik lakást biztosítsanak neki a bírói ítélettel elvett régi helyett.

Az MSZF súlyos politikai hibának tartja, hogy a kormány megengedi a tömeges kilakoltatásokat, ahelyett, hogy munkából származó megélhetéshez, a lakhatási költségeket is magában foglaló tisztességes bérekhez juttatná az embereket. Sem az állam, sem a bankok nem háríthatják el magukról a felelősséget a magyar társadalom megélhetéséért, az emberek élethez való jogának szavatolásáért – áll a közleményben.

A Magyar Szociális Fórum szolidaritásáról biztosítja Miskolc kilakoltatással fenyegetett lakosait. Mellettük áll nehéz helyzetükben, és követeli a város vezetésétől, hogy senki se kerüljön az utcára, hanem gondoskodjanak emberhez méltó más lakhatásukról!+++

 

Látogatottság

3992922
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1782
5571
13313
3962935
42300
72262
3992922

Your IP: 18.191.228.88
2024-04-18 18:26