Simó Endre beszéde a Fórum a Békéért mozgalom 2023. július 26-i megmozdulásán

(Budapest, Nyugati-tér)

 

Azért vagyunk itt, mert felelősséget érzünk népünk, országunk, nemzetünk sorsa iránt. Meg akarjuk akadályozni, hogy háborúba sodorják hazánkat, és áldozati bárányt csináljanak belőlünk idegen érdekek oltárán. Mi, sokféle, sokszínű, különböző világnézetű és pártállású emberek egyek vagyunk abban, hogy megvédjük Magyarország függetlenségét, szuverenitását és önrendelkezését azokkal a belső és külső erőkkel szemben, amelyek készen állnak magyar vért ontani a NATO és vezető hatalma, Amerika érdekében.

Senkinek se legyen kétsége afelől, hogy hazánk csak paraszt a nyugati hatalmak sakktábláján! Nem számít nekik, ha a magyarság eltűnik a Föld felszínéről! A lényeg, hogy ők megmaradjanak, és tovább uralkodhassanak a világ fölött. Pedig tudhatnák, hogy nem fognak! Mert a Nap leáldozóban felettük. A világ gyorsan átalakul. És nem az ő ínyükre! A világ nagy része meg akar szabadulni úrhatnámságuktól. Szabadon akar élni és fejlődni. Nemzeti felemelkedéshez fűződő érdekét szegezi szembe a finánctőke globalizációs érdekeivel. Függetlenségre, szuverenitásra, önrendelkezésre tart igényt – mint mi, magyarok. Sőt, benyújtja a számlát a Nyugatnak, kártérítést követelve a gyarmatosításért. BRICS, Sanghaji Együttműködési Szervezet, Eurázsiai Gazdasági Unió – íme a világ új erőpólusai, melyhez államok sora akar csatlakozni, mert egyenjogú partner lehet, nem pedig cipőfényező.

Rémisztő tudni, hogy egy olyan katonai és politikai szövetségnek vagyunk a tagja, amely mindezzel szemben áll! Amely ennyire semmibe veszi magyar érdekeinket és nemzeti jövőnket! Lehurrog, pellengérre állít, becsmérel minket, beavatkozik belügyeinkbe, fúrja a törvényesen megválasztott kormányt, mert békét akarunk a honnak és népének.

Igen, mi kiállunk a kormány békepolitikája mellett Washingtonnal és Brüsszellel szemben. Kiállunk annak dacára is, hogy társadalompolitikáját bíráljuk, mert a gazdagok malmára hajtja a vizet a dolgozó, rászoruló, nélkülöző milliókkal szemben.

Itt és most Magyarország békéjének megóvása a legfontosabb! És mi mindenkivel összefogunk, akinek drága a magyarság jövője. Nem hagyjuk, hogy akár puccsal is, eltávolítsanak a hatalomból egy olyan kormányt, mely békét akar, és helyette bábkormányt ültessenek a nyakunkba. Itt az ideje, miniszterelnök úr, hogy hinta-palintázás helyett következetes békepolitikát folytasson! Ne engedje meg, hogy magyar földön is növeljék a NATO csapatok létszámát, és nehéz fegyverzettel lássák el őket. Ne szavazza meg az Ukrajnának nyújtandó anyagi támogatást! Zelenszkijék népelnyomó, korrupt rendszere helyett azoknak adjon a pénzt, akik megélhetési válságba kerültek az elszabadult árak miatt! Ne engedje át az oroszellenes brüsszeli szankciókat, mert rajtunk, a népen csattan az ostor. Ne tűrje, hogy kárpátaljai véreinket ágyútölteléknek használják, hanem döntse el, kinek a pártján áll: Kijevén vagy Munkácsén!

Döntse el, hogy agresszornak tekinti-e Moszkvát, és le akarja győzni a NATO-val közösen, vagy kiegyezni akar vele!

Mi, békeszerető magyar emberek békés kiegyezést akarunk! Oroszország nem agresszor, hanem biztonságot követel magának. Ugyanolyan jogon, mint bárki más. Mi tart vissza minket, hogy kiegyezzünk vele? Ha a NATO nem hajlandó rá, akkor különalkuval! Mi, a Donkanyar vert serege ne volnánk képesek helyesen felmérni az erőviszonyokat, ha nagy testvérünk képtelen rá, meg nem is áll az érdekében?

 

Magyarok!

 

Száz szónak is egy a vége: béke kell! Igazságos béke! El kell fogadni az orosz követeléseket! Mert jogosak! Elfogadásuk és teljesítésük nélkül a háború nem csak folytatódni fog, hanem az a veszély is fenyeget, hogy eszkalálódik, és ránk is kiterjed. Nekünk semlegesnek kell maradnunk! De a NATO-val hogy lehet? Nemzeti érdekünk, a magyarság jövője múlik azon, hogy a háborúzó NATO-t támogatjuk, vagy Ukrajna semlegességét. Hiszen mi magunk is csak akkor válhatunk semlegessé, ha előbb Ukrajna válik azzá.

Útkereszteződés felé közeledünk. Választanunk kell, merre tovább! A háborúzó Nyugattal, vagy a békében élni akaró Kelettel! A Magyar Békekör, mint a Békefórum kezdeményezője természetesen a békét választja. Mert tisztában van vele, hogy a kiegyezés Kelettel egyszerre magyar és európai érdek, és lehetőséget kínál történelmi álmunk valóra váltására: valódi függetlenségünkre, szuverenitásunkra, önrendelkezésünkre egy tömbön kívüli, a Kelettel és Nyugattal békésen együttműködő Magyarország építésére.

Ne mondjunk le álmunkról, hanem harcoljunk érte, hogy valóra váljon! Ez a mi dolgunk itt és most. Tartsatok velünk, fogjunk össze a Békefórum keretében!

-.-

 

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=mcQ3zgL4aqU

 

Látogatottság

4053341
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1788
3860
22267
4001065
17484
85235
4053341

Your IP: 3.149.229.253
2024-05-06 20:20