Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/mszfkhu1/public_html/templates/mszfszk/functions.php on line 188

 

Budapest, 2023. július 26. szerda (MB)

    Magyarország békéjének, függetlenségének, szuverenitásának és önrendelkezésének védelmében nemzeti egységtüntetést tartott a Fórum a Békéért mozgalom szerdán, Budapesten.

     Jobb és baloldali pártok, és pártoktól független civil szervezetek, félretéve ideológiai és politikai ellentéteiket, együtt nyilvánították ki, hogy a magyar nép nem kíván áldozatot hozni a népelnyomó, honfitársait ágyútölteléknek használó elvetemült kijevi klikk hatalmáért, sem pedig azokért, akik hatalmon akarják tartani őt!

     „Hazánk békéjét veszély fenyegeti. Nyugati szövetségeseink hazai politikai és katonai körökkel szövetkezve háborúba akarnak kényszeríteni minket Ukrajna oldalán, Oroszország ellen. Zsarolnak minket, beavatkoznak belügyeinkbe, államcsínyt fontolgatnak, bábkormányt akarnak állítani a legitim kormány helyébe. Azt akarják, hogy feladjuk békepárti politikánkat, fegyvert és katonát küldjünk Ukrajnának, s megint háborúzzunk Oroszországgal, ezúttal a NATO-val közösen” – áll  a Felelősséget Vállaló és Teremtő Magyarok Közössége, a Jogállamért Egyesület, a Munkáspárt, a Magyar Antifasiszta Liga, a Magyar Békekör, a Hajrá Magyarok a Szebb Jövőnkért Egyesület, a Honfoglalás 2000, a Lelkiismeret ’88 Egyesület, a Magyar Agrár és Gazdaság Néppárt, a Magyarok Világszövetsége, a Honfi Szövetség, a Határon Túli Magyarok Alapítvány és a (H)Őseink Útján Baráti Kör közös nyilatkozatában.

     A Nyugati-téren rendezett béketüntetésen felszólalók támogatásukról biztosították a kormány béketörekvését Washington és Brüsszel háborús politikájával szemben, de megjegyezték, hogy nem tartják elég következetesnek. Arra szólították fel Orbán Viktor kormányát, hogy döntse el, agresszornak tartja-e Oroszországot, vagy elismeri biztonsági követeléseinek jogosságát, és aktív semlegességi politikát folytat a kiegyezésért Oroszországgal.

    Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke, Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, Benza György, a a Határon Túli Magyarokért Alapítvány elnöke,   Fórizs Eszter, a Felelősséget Vállaló és Teremtő Magyarok Közösségének képviselője, Balogh István, a  Jogállamért Egyesület elnöke, Hartai Márta, a Honfoglalás 2000 Egyesület képviselője, Hirschler Tamás, az Antifasiszta Liga elnöke követelte az Ukrajnának nyújtott anyagi támogatás megszüntetését, és a Kijevnek szánt pénzek átcsoportosítását annak a sok millió magyar embernek a támogatására, aki megélhetési válságba került a példátlan áremelések miatt. Kiálltak a kárpátaljai magyarok életének védelmében, és  követelték a kormánytól, hogy álljon ki ő is, ne pedig Zelenszkijéket finanszírozza a NATO kedvéért.

     „Nekünk nem a szembenálláshoz fűződik érdekünk, hanem a jó viszonyhoz Kelettel és Nyugattal egyaránt. Itt, Európa szívében, a történelmi hadak útján, számunkra létkérdés a békés együttműködés azzal a Nyugattal, amellyel kereskedelmünk 80 százalékát bonyolítjuk le, és azzal az Oroszországgal, amely energiaszükségletünk 80 százalékát elégíti ki. Minden érdekünk a békéhez és a haladáshoz fűződik! Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a jövőnket, és elvitassák jogunkat a fennmaradáshoz!

Féltett kincsként védjük meg nemzeti szuverenitásunkat és önrendelkezésünket! Követeljünk békét a magyarnak, kelet-nyugati kiegyezést, és kölcsönös biztonságot Európának!” – áll a közös nyilatkozatban, melyet Orbán Viktor miniszterelnökhöz és a parlamenti képviselőkhöz is eljuttattak.

    A tüntetésen résztvevő sokféle hovatartozású ember tapssal jutalmazta, hogy a Békefórum tagjai felülkerekedtek ideológiai és politikai különbözőségeiken az ország és népének közös érdekében, békéjének és szuverenitásának védelmében.

    Az esemény a Himnusszal kezdődött és a Szózattal ért véget. A szervezetek képviselői egymás mellé állva tapssal köszönték meg a közönség kiállását a közös nemzeti ügyért.+++

 

(Az elhangzott felszólalásokat külön-külön közreadjuk.)

Az eseményről videófelvétel készült.

 

Kiadta: Magyar Békekör

Facebook/VK/Wordpress